Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pružila je podršku inicijativi grupe mladih umjetnika iz Banjaluke da snime film o 12 banjalučkih beba.

Cvijanovićeva je rekla da je posebno raduje činjenica da je takva inicijativa pokrenuta od mladih ljudi iz Banjaluke koji su gotovo vršnjaci ove djece koja su stradala.

“Podrška za to od mene kao od predsjednika Republike Srpske i znam da će ta podrška postojati u okviru Vlade, vode se određeni razgovori”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna tom inicijativom koja se pojavila pored publikacije koju je objavio Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

“Moram reći da sam zadovoljna činjenicom da vidim inicijativu grupe mladih umjetnika iz Banjaluke koji žele da snime film kao znak sjećanja i poštovanja prema stradalim bebama”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će se na jedan poseban način, koji će trajno ostaviti neki trag, pomoći da se toga svi uvijek trajno, na pravi način, prisjećaju, kao i da se iskaže poštovanje svim ljudima, mnogih tihim herojima, ljudima koji su se stavili na raspolaganje da se dopremi kiseonik i spasu mali, tek rođeni životi.

To su ljudi, kako je navela, koji se sreću ili su susretani, a komšije i građani, koji su obavljali određene poslove u okviru svoje službe.

Cvijanovićeva je zahvalila i Udruženju “12 beba” čiji rad, kako je istakla, podržava kao i njihovu želju da zajedno rade i da se okupljaju.