Nastavak rada 18. radne sjednice i nastavak rada 19. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zakazane su za danas, saopšteno je iz Skupštine KS.

Tako se na 18. radnoj sjednici nalaze tačke utvrđivanja datuma održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Petnaest minuta kasnije trebala bi se nastaviti 19. radna sjednica, na kojoj se nalaze tačke Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31.marta.2020. godine, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 1. januar 2020. godine do 31.marta.2020. godine, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period do 31. marta 2020. godine.