Gradski derbi, zaostala utakmica iz 2. kola Premijer lige BiH, između HŠK Zrinjski i FK Velež igra se danas na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru sa početkom u 17:00 sati.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović je rekao kako je gradski derbi više od utakmice, ali njemu lično je utakmica koja nosi tri boda, kao i svaka druga.

“Naravno da je veliki rivalitet u pitanju i nadamo se pobjedi. Svjesni smo da neće biti lako, Velež je respektabilan protivnik i bit će vrlo uzbudljiva utakmica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu” rekao je Jakirović te izrazio nadu da će mladi fudbaleri prevaga u ovom meču.

“S obzirom da kolega Dudić ima problema sa U21 igračima, mislim da ne igra sa najboljim sastavom. Mislim da smo mi tu u prednosti. Ima tu jako dobrih igrača koji mogu napraviti dar-mar. Momčadski su jaki i to njihovi rezultati od prošle sezone pokazuju”, zaključio je Jakirović.

Trener FK Velež Feđa Dudić je rekao kako se ekipa za ovu utakmicu priprema kao i za svaku drugu.

“Teško je jer ćemo i mi i Zrinjski imati po sedam utakmica u 21 dan, za razliku od drugih klubova koji će imati jednu manje. Jednostavno se pripremamo za novi meč jer svako tri dana ide nova utakmica i niko te ne pita šta je bilo prije tri dana i mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži kada smo uporedo igrali prvenstvene i evropske utakmice. Tu smo vidjeli kako to ide brzo od euforije do neke negativne atmosfere, ali sve je to za nas i moramo se znati nositi s tim”, rekao je Dudić.

On je dodao kako je ekipa u dobroj seriji rezultata.

“Sve utakmice koje smo odigrali, odigrali smo na jako dobrom nivou. Ekipa je u dobrom ritmu, imali smo problema dok smo uporedo igrali Evropu i prvenstvo i to se osjetilo na prvenstvu. Imamo malo problema s tim mladim igračima jer nismo najbolje odradili prelazni rok po tom pitanju” zaključio je Dudić.