Mladen Bošnjak, bivši predsjednik Društva novinara BiH, bit će sahranjen danas u 16 sati na mjesnom groblju Jabuka u Pregrađu, saopćeno je iz Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Bošnjak, reporter i sportski novinar iz Ljubuškog, bio je istaknuti kolumnista portala Sportske.ba, a dugo je pisao i za “Sport” koji je izlazio kao izdanje “Avaza”. Mnogi regionalni, ali i bh. mediji često su ga zvali i za analize društvenih prilika, a njegove kolumne bile su redovan gost širom regije.

Iz Društva novinara BiH ističu da je Bošnjak bio jedan od najboljih sportskih novinara na ovim prostorima.

Kako su naveli, od svojih 62 godine života, Mladen Bošnjak je barem 45 iz Ljubuškog kretao na sve četiri strane svijeta.

“Putovao, družio se i svima s kojima je nesebično dijelio svoju opčinjenost životom, podastirao priče iz čudesne prošlosti i sadašnjosti rodnog kraja i Hercegovine, one opore, ali tople, koju je neizmjerno volio i čiji je najpouzdaniji hroničar bio. Baš kao što je volio ljude sa kojima se družio i bio im prijatelj. Potvrđivao je to u brojnim tekstovima, analizama, reportažama, ali i gostovanjima u brojnim medijima, pišući, ali i govoreći strastveno kako o političkim dešavanjima, životu ili sportu. Malo je onih koji se danas kao novinari potpisuju, a koji su sa Mlađom o bilo čemu, mogli i neriješeno. Jer, Mladen je bio enciklopedija koja hoda”, saopćeno je iz Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Mladen Bošnjak je preminuo jučer od posljedica infekcije koronavirusom u 62. godini.