Sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma “Dani maline” u Bratuncu ni ove godine neće biti održan zbog situacije u vezi sa koronavirusom, ali će lokalno Udruženje žena “Priroda” organizovati određene sadržaje posvećene ovoj kulturi, saopšteno je iz lokalne uprave.

U petak, 30. jula, u 11.00 časova na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu biće održano takmičenje, odnosno degustacija i izbor najboljeg ili najukusnijeg kolača od maline pod nazivom “Malini u čast, s malinom u slast”.

Organizator ove manifestacije posvećene malini kao poljoprivrednoj kulturi po kojoj je prepoznatljiva opština Bratunac, kao rekorder u proizvodnji u BiH i od koje veliki broj porodica obezbjeđuje egzistenciju, je lokalno Udruženje žena “Priroda” u saradnji sa Turističkom organizacijom i opštinom Bratunac.

Građani će biti u prilici da degustiraju kolače i na listićima upisuju za koji kolač glasaju. Tročlana komisija će prebrojati listiće iz kutije, saopštiti rezultate i proglasiti pobjednike.

Iz “Prirode” su pozvali sve zainteresovane da učestvuju u ovoj manifestaciji.

Za sve učesnike takmičenja obezbijeđeni su simbolični pokloni, a za proizvođače tri najbolja kolača pripremljene su vrijedne nagrade.