Mi smo proglasili pobjedu, čekamo potvrdu CIK-a. Život ide dalje, nastavljaju se pripreme za preuzimanje mandata i radimo na svemu da se što prije uhvatimo posla, kazao je novoizabrani načelnik Travnika Kenan Dautović, inače kandidat SDA koji je prema prvim preliminarnim rezultatima novi načelnik.

Budžet je usvojen ranije i ja se sada moram fokusiratio na njegovu implementaciju, kazao je on.

Pokušaćemo realizirati srednjročne projekte prvo. Fokus će nam biti i dugoročni projekti koji bi mogli biti realizirani iz narednog budžeta.

Ja ću početi sa vizijom Travnika kao “Višednevne turistučke destinacije”, istakao je Dautović.

Postoje dobri signali da ćemo moći pokrenuti projekte vezane za Plavu vodu, uređenje donje čaršije, uređenje ulice Varoš, a slijedeća stvar je legalizacija bespravne gradnje na Vlašiću. Dakle sve rušiti ili da opština uzme što joj pripada, opcija je naravno druga, platiti sve dažbine za ove izgradnje, lagalizovati sve i upumpati sredstva za budžet.

Riješiti pse lutalice putem rješavanja pitanja azila je također jedno od pitanja koje je novi načelnik najavaio da će se riješiti.

Govoreći o uticaju pandemije na privredu kazao je da se teško Travnik nosi sa ovom situacijom.

Tekstilna i kožna industrija zatvoreni. Radinici i poslodavci u teškom stanju. Ali ako se svaka kriza posmatra kao kriza, adekvatnom pripremom prostora i projekata onda možemo dočekati kraj korone spremni, imajuči u vuidu da trižište ne miruje i da će ponovno procvjetati.