Bivši nogometaš Manchester Cityja David Silva potpisao je ugovor sa španskim prvoligašem Real Sociedadom, nakon što je napustio engleski klub.

Silva, 34, napustio je City nakon poraza od Lyona u Ligi prvaka, nakon deset godina u Manchesteru. Sa baskijskim timom potpisao je dvogodišnji ugovor, prenosi Eurosport.

“Real Sociedad postigao je dogovor sa Davidom Silvom i kanarski nogometaš će igrati za tim Txurija Urdina naredne dvije sezone, do 30. juna 2022.”, saopćeno je iz kluba.

Silva u Sociedad dolazi kao slobodan igrač. 

Međutim, on je trebalo da potpiše ugovor sa Laziom, ali je Sociedad “uskočio” italijanskog tima i u svoje redove doveo bivšeg španskog reprezentativca. Italijanski novinar Fabrizio Romano na Twitteru je napisao kako je Lazio već bio dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Silvom i zakazao ljekarski pregled u Rimu. “Real Sociedad kontaktirao ga je tajno. Lazio je bijesan. Ugovor je potpisan”.

City je ranije saopćio da će ispred stadiona podići statuu španskog nogometašu, koji im je pomogao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske.

Silva je ranije govorio da mu je želja da se vrati u svoj matični klub Las Palmas ali da to ne bi učinio ukoliko bi značilo igranje u drugoj ligi.