Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) razgovarala je jučer u Beogradu sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i Arena Sport TV o uvođenju VAR sistema u domaće takmčenje.

Predsjednik Komisije za sudije FSS Milan Karadžić i sekretar za sudije Igor Radojčić prezentovali su iskkustva Fudbalskog saveza Srbije sa uvođenjem VAR sistema, te izazove sa kojim su se susretali, a koji će biti od koristi pri implementaciji ovog sistema u m:tel Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U prethodnom periodu su već održani slični sastanci i sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji će, kako je rečeno, biti od velike pomoći kod donošenja odgovarajućih odluka.

Predsjednik NSBiH Vico Zeljković ranije je izjavio da je uvođenje VAR sistema jedan od prioritetnih zadataka za naš Savez, te se intenzivno radi na aktivnostima njegovog uvođenja u elitno bh. nogometno takmičenje.

Na sastanku u Beogradu bili su Elmir Pilav, VAR projekt menadžer, Tarik Kečo, koordinator za sudije, Robert Zrilić, potpredsjednik Komiteta za sudije i Ognjen Valjić, instruktor suđenja i generalni sekretar FSRS.