Poslanik SNSD-a Denis Šulić izabran je večeras za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Za izbor Šulića glasalo je 50 narodnih poslanika, dva su bila protiv, dok je šest narodnih poslanika bilo uzdržano.

Šulića je na ovu poziciju predložio klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštni Republike Srpske.

Slaven Dujaković iz Doboja na prijedlog Vlade izabran je za direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske na period od pet godina.

Na prijedlog Skupštinske komisije za izbor i imenovanja Ognjen Mihajlović iz Banjaluke izabran je za predsjednika, a Radovan Čaban iz Banjaluke za zamjenika predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske na period od pet godina.

Osim predsjednika i zamjenika, izabrani su i članovi Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske.

Među preostalim tačkama dnevnog reda bile su izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, kojima bi trebalo da se ukine „bijeli hljeb“, privilegija da funkcioneri u RS primaju platu šest mjeseci nakon isteka mandata.

Izmjene ovih zakona je predložio je potpredsjednik entitetskog parlamenta Milan Petković.

Poslanici su razmatrali i prijedloge strategije razvoja elektronske uprave, unapređenja i zaštite prava pripradnika nacionalnih manjina, te borbe protiv sajber kriminaliteta u RS do 2024. godine.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon glasanja zaključio je devetu redovnu sjednicu Narodne skupštine.