Mostarska publika u petak, 12. februara, imat će priliku pogledati novu premijeru Pozorišta lutaka Mostar, predstavu “Dječak koji je sanjao more” koju je po tekstu Selme Parisi na pozornicu postavio Zijah Sokolović.

„Selma Parisi napisala je ovaj tekst u Austriji i dobila za njega nekoliko nagrada u Hrvatskoj. Ponudila je taj tekst pozorištima, jedno od njih je i Pozorište lutaka u Mostaru i kada su proguglali Selmu Parizi onda su vidjeli da je ona moja najstarija kćerka, ponudili su mi da dođem režirati, ja sam to prihvatio i tako je došlo do suradnje“, kazao je Zijah Sokolović.

“Dječak koji je sanjao more” priča je o dječaku čiji je najveći san vidjeti more no za to u životu nije imao prilike. U trenucima kada spava, dječak sanja kako razgovara s morem koje mu odgovori na neka od njegovih (životnih) pitanja, dok druga ostaju neodgovorena kako bi dječak sam našao odgovore i pravi put.

Redatelj predstave kaže kako je to neobična i poučna priča koja postavlja niz pitanja o snovima.

“Sanjamo li mi danas? Jesmo li svjesni svojih snova? Imamo li uopće snove? Imamo li mi odrasli snove i ako ih imamo kako ih usmjeravamo prema svojoj djeci? Ako ih nemamo, zašto onda naša djeca nemaju te snove? Ako imamo snove pa ih usmjeravamo prema svojoj djeci, kakvi su to snovi? Jesu li to dječji snovi ili su to naši snovi koji su stavljeni do djece, odnosno imamo li mi danas vremena uopće se baviti snovima i djecom?, istaknuo je.