Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske nakon što mu je danas Italijan Lorenco Muzeti (76. ATP) predao meč pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0. Meč je trajao tri sata i 28 minuta.

Đoković je prvi stigao do brejka na meču i poveo sa 3:1, ali je 19-godišnji Muzeti uspio da se vrati i potpuno preokrene rezultat.

Prvo je vratio brejk i izjednačio na 3:3, da bi se u taj-brejku vratio poslije 1:4 i dobio taj dio igre sa 9:7. Đoković je uspio da spasi dvije set lopte u tom taj-brejku, ali ne i treću.

Drugi set je počeo identično kao prvi, samo su uloge bile zamijenjene. Muzeti je poveo sa 3:1, Đoković je odmah u narednom gemu vratio brejk i potom izjednačio na 3:3.

Do kraja seta igrači su bili sigurni na svoj servis, pa je i taj dio igre riješen u taj-brejku koji je Italijan bolje odigrao. Poveo je sa 4:0 i tu prednost je sačuvao do kraja za velikih 2:0 u setovima.

Prvog tenisera svijeta nije poremetio gubitak prva dva seta, zaigrao je mnogo bolje i sigurnije pa je u naredna dva seta protivniku prepustio samo jedan gem.

Prije početka petog seta Muzeti je uzeo medicinski tajm-aut, da bi u prvom poenu Đoković prilikom pada povrijedio prst na desnoj ruci.

Povreda nije omela Đokovića da nastavi sa dobrom igrom, a pri rezultatu 4:0 Muzeti je predao meč srbijanskom teniseru.

U četvrtfinalu protivnik će mu biti deveti teniser svijeta Italijan Mateo Beretini, kojem je meč osmine finala bez borbe predao Švajcarac Rodžer Federer.