Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH nije usvojila Izvještaj o radu Savjeta ministara za prošlu godinu.

Komisija nije usvojila ovaj izvještaj u dijelu svojih nadležnosti koje se odnose na Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, te Ministarstvo saobraćaja i komunikacija, uključujući upravne organizacije u njihovom sastavu.

Na sjedici je dato pozitivno mišljenje za ratifikovanje Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Švajcarske u vezi sa donacijom za projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Gradišci.

Komisija je preporučila Domu naroda da da saglasnost za ratifikovanje ovog sporazuma.

Data je saglasnost i za ratifikaciju Ugovora o zajmu – projekat gradskih saobraćajnica Sarajevo, između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Saglasnost je data i za sporazum o zajmu – dodatno finansiranje za projekat registracije nekretnina između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na sjednici je usvojen i prijedlog zaključka, kojim se Savjetu ministara predlaže da sačini novu metodologiju za izradu izvještaja koja bi bila prilagođena raspravi na sjednicima nadležnih komisija i oba doma parlamenta.

Ovaj zaključak biće upućen Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

S dnevnog reda sjednice skinuti su Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT za 2019. godinu i Programski i finansijski plan BHRT-a za 2020. godinu.