Zbog održavanja auto-trke na teritoriji Crne Gore, danas do 16 sati zatvoren je granični prelaz Zupci. Obustava će biti na snazi i sutra u vremenu od 09 do 16 sati.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Bez obzira na povoljne vremenske uslove, učesnici u saobraćaju se mole da budu maksimalno oprezni i poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi u tunelima Čaklovići (Tuzla-Kalesija) i Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se tokom noći u oba tunela obustavlja saobraćaja, a tokom dana saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), saopšteno je iz BIHAMK-a.