U Doboju je danas u podne bila zakazana sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije, ali je zasjedanje počelo sa tri sata zakašnjenja. Kako javlja reporter BHRT-a proteklih nekoliko sati bilo je ispunjeno nervozom i mučnim scenama, koje su, na momente, prijetile čak i fizičkim obračunom.

Naime, grupa od dvadesetak članova Gradskog odbora Socijalističke partije iz Banjaluke željela je prisustvovati sjednici, ali im to članovi Glavnog odbora nisu dozvolili.
Grupu je predvodio Ratko Jokić koji je, kako je kazao, samo želio razgovarati sa predsjednikom SP Petrom Đokićem i iznijeti mu primjedbe članova partije na rad njenog rukovodstva, međutim, to mu nije dopušteno.

Ova grupa je potom silom ušla u salu u kojoj su se već nalazili članovi Glavnog odbora, nakon čega je sjednica prekinuta. Policija ih je pokušala ubijediti da napuste salu, a tek kada su im zaprijetili da će ih fizički ukloniti, sami su napustili prostoriju.

Previranja unutar Socijalističke partije počela su prije dva dana kada je grupa poslanika zatražila od predsjednika Petra Đokića da napusti tu funkciju, kao i poziciju ministra za rudarstvo i energetiku Vlade Republike Srpske.

Inače, na sjednici Glavnog odbora trebalo bi da bude razmatrana Đokićeva odluka da isključi trojicu članova ove stranke, poslanike u Narodnoj skupštini RS – Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića – od kojih je zatražio da vrate mandate stranci. Oni su to, međutim, odbili.