Doček Nove godine ispred Skupštine Srbije

Doček Nove godine na otvorenom u Beogradu i ove godine je održan ispred Skupštine Srbije, gdje su okupljeni u 2020. godinu ušli uz muziku Lepe Brene i vatromet.

Prethodno je od 21 čas nastupila Maja Berović, a nakon Lepe Brene publiku zabavljaju Trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i Kiki i Piloti.

Kao i prethodnih godina, veliki broj građana, ali i turista, odlučio je da 2020. godinu dočeka na otvorenom.

Doček Nove 2020. na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića

Na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića Novu 2020. godinu dočekale su tisuće Zagrepčana, turista i posjetitelja glavnog hrvatskoga grada koji su, uz glazbene nastupe, točno u ponoć imali priliku vidjeti raskošan vatromet s nebodera.

Silvestrovo su tisućama okupljenih na glavnom zagrebačkom trgu nastupom na glavnoj pozornici započeli Novi fosili svojim hitovima, a točno u ponoć, nakon odbrojavanja i uz tradicionalni vatromet, sretnu Novu 2020. godinu svima je zaželio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

“Sretna vam Nova godina. Hvala što ste došli”, poručio je Bandić.

Nakon ponoći Odu radosti, himnu Europske unije, izveo je Zbor Zvjezdice, povodom početka predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

Glazbeni program nakon ponoći na Trgu bana Jelačića nastavljen je s Prljavim kazalištem pjesmom Mojoj majci/Ruža Hrvatska i uz ostale hitove koje će s rasplesanom publikom svirati do kasnih sati.

Uz glavni trg, velik broj ljudi u Novu godinu ušao je na brojnim lokacijama Adventa u Zagrebu koji se održava u širem gradskom centru, a dočeci su upriličeni u zagrebačkim kafićima, restoranima i hotelima.

Dočeci Nove 2020. godine organizirani su, uz vatromete i glazbeni program u većini hrvatskih gradova. U Splitu se za dobru atmosferu brinu Klapa Intrade i Jelena Rozga, a u Rijeci nastupaju Nina Badrić i Dubioza kolektiv. U Osijeku je doček organizovan uz DJ-a i bend Opću opasnost, u Dubrovniku nastupa Parni valjak, a doček na otvorenom održan je i u Zadru, kao i u drugim hrvatskim gradovima i mjestima.

U Podgorici doček na centralnom trgu

U Podgorici je također i ove godine Gradska uprava organizovala doček Nove godine na centralnom gradskom trgu, a okupljene građane su u najluđoj noći zabavljali rok bendovi “Letu štuke” i “Ničim izazvan”, dok će 1. januara nastupati Darko Rundek i Marko Louis.

U prazničnoj atmosferi, uz muziku i vatromete, brojni građani Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova dočekali su prelaz iz stare u novu 2020. godinu.

Doček na otvorenom organizovan je na centralnim trgovima glavnih gradova Skoplja, Tirane i Prištine uz regionalne i lokalne muzičke zvijezde.

Skoplje slavilo uz Dina Merlina

U prestonici Sjeverne Makedonije, Skoplju, veliki broj domaćih građana, kao i inostranih gostiju dočekalo je Novu godine na Trgu Makedonija uz veliku balkansku muzičku zvezdu Dinu Merlina i druge bendovi poput “Gypsy Groove” i “Superhiks”.

Na istom trgu različite aktivnosti održavaju se već tri nedjelje u organizaciji Grada Skoplja. Tokom ovog perioda, na trgu je vladala praznična atmosfera uz veliku posjećenost građana kojima su iz drvenih kućica “Winterland” nuđeni ručno izrađeni suveniri, knjige, ukrasi i različiti božićni pokloni, kao i gastronomski specijaliteti i topli napici.

Koncertom na otvorenom i Tirana ušla u Novu 2020.

Građani Albanije Novu godinu dočekali su u svojim domovima, ali i na gradskim trgovima. Na Trgu Skenderbeg u glavnom gradu Tirani lokalne vlasti su organizovale koncert albanskih izvođača na otvorenom, gdje je više hiljada građana dočekalo 2020. godinu.

Ulice Tirane, kao i drugih gradova, vlasti su okitile raznim svjetlucavim lampicama, dok su građani ukrasili svoje domove, stvarajući tako prazničnu atmosferu.

Slavlje u Prištini

Veličanstvenim desetominutnim vatrometom Priština je ušla u 2020. godinu. Iako se na Kosovu tradicionalno Nova godina dočekuje u krugu porodice, veliki broj građana pristiglih iz svih krajeva Kosova okupio se na trgovima Skenderbeg i Zahir Pajazati, gdje su se na dvjema postavljenim binama smjenjivali muzički izvođači. Glavna zvijezda večeri je bio popularni pjevač iz Albanije Alban Skenderaj. Građane su zabavljali i grupa Offchestra, Art Lokaj & Friends, Đ Ylli Megi i Đ Wise.

Proslava je počela još u 13 sati, a građane su pored ostalih zabavljali i Vala Mulliqi Duo i Đ James. Opština Priština je još pre mjesec dana na dva centralna trga postavila drvene kućice iz kojih su se služili topli napici, kao i dvije bine na kojima su se svake večeri smjenjivali različiti izvođači. Cijela manifestacija je nazvana “Doček na trgu”.

U pojedinim gradovima regije, novogodišnje slavlje na otvorenom bit će nastavljeno i 1. januara navečer uz prigodne programe.