Vlada Republike Srpske sutra će uplatiti Domu zdravlja Banjaluka 150.000 KM za nabavku opreme neophodne u borbi protiv koronavirusa, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

On se danas sastao sa rukovodstvom Doma zdravlja Banjaluka, a sa Nevenom Todorović, direktoricom Doma zdravlja posjetio je lokaciju za testiranje građana u automobilima u naselju Malta, te centralne ambulante za akutne respiratorne infekcije u Poliklinici.

“Medicinski radnici rade odgovoran, težak i zahtjevan posao. U ime Republike Srpske zahvalan sam na njihovoj istrajnosti i posvećenosti”, rekao je Dodik, te je najavio da će i SNSD, stranka čiji je predsjednik, uplatiti Domu zdravlja 50.000 KM.

Dodik je istakao je da će institucije RS riješiti pitanje nabavke digitalnog rentgena koji košta 500.000 KM, pokretnog mamografa čija je cijena 400.000 KM i sanitetskog vozila od 200.000 KM.

Prema riječima Nevene Todorović, u Banjaluci je trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa 2.148, a od početka epidemije je zaraženo preko 7.100 osoba.