Sva tri člana Predsjedništva BiH čestitali su nastupajući najradosniji hrišćanski praznik Bžić, uz želje u obnavljanje međuljudskih veza, bolju zajedničku budućnost i više ljubavi i tolerancije.

Dodik: Božićni praznici da nas podstaknu na ljubav i razumijevanje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

“Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona koja hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih okruženi ljubavlju, toplinom i radošću”, istakao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželio da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav ‘Mir Božiji – Hristos se rodi’ svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom – u miru i radosti, u krugu svojih porodica”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Šefik Džaferović i Željko Komšić čestitali Božić

Članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić čestitali su najradosniji hrišćanski praznik Božić Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima, sa željom da praznik provedu u zdravlju i radosti.

Džaferović je u čestitki poželio pravoslavnim vjernicima da božićne praznike provedu u zdravlju i radosti, u krugu porodice u duhu viševjekovne tradicije međusobnog poštovanja i uvažavanja u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

“Povodom velikog pravoslavnog praznika Božića, Vama i svim pravoslavcima u BiH upućujem srdačne čestitke. Božić je praznik nade i vjere u bolje sutra, i predstavlja vrijeme za jačanje duhovne snage, te jačanje i obnavljanje međuljudskih veza”, naveo je Džaferović u čestitki.

Komšić je u čestitki naveo da je Božić velika radost za sve vjernike, nadahnuće za obnovu ljubavi, vjernosti, izgradnju mira i napretka u odnosima među ljudima.

“Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i pomažemo onima koji su u nevolji, da budemo solidarni”, naveo je Komšić.

On je izrazio nadu da će Božić doprinijeti da se učvrsti bolja zajednička budućnost izgrađena na povjerenju, toleranciji, multikulturalnosti i suživotu.

“Povodom velikog hrišćanskog praznika Božića, Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH i inostranstvu upućujem iskrene i najtoplije čestitke. Neka vam praznik Hristovog rođenja donese radost i mir u krugu porodice i prijatelja. Mir Božiji, Hristos se rodi!”, poručio je Komšić.