Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima, naglasivši da je Vaskrs praznik pobjede života, ali i nade u novu, bolju, svjetliju i sigurniju budućnost.

“Želim da proslavljajući Vaskrs, proslavimo život koji upravo na taj veliki praznik dobija svoje puno značenje. U vremenu pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, mi i ove godine u istim uslovima proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro biti uslišene”, istakao je Dodik u Vaskršnjoj čestitki.

Uz poziv na solidarnost i zajedništvo, Dodik je naveo da je sada, više nego ikada potrebno okrenuti se porodici, prijateljima i svom narodu, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Uz iskrene želje za dobro zdravlje, radost i mir, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom – Hristos vaskrse”, naglasio je Dodik u čestitki i poželio sveštenstvu i vjernicima da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti.

Zvaničnici RS čestitali Vaskrs

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima – navela je Cvijanović

Čestitku je uputio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, poželjevši da se Praznik nad praznicima proslavi u zdravlju, miru i radosti, te da, nadahnuti i osnaženi hrišćanskom ljubavlju i vjerom u vaskrsenje, da “svi zajedno odolimo iskušenjima i pošastima koje nas pritišću, i istrajemo na časnom putu kojim su hodili naši sveti i čestiti preci”.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku patrijarhu Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj.

Čestitku je uputio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, uz želje da vjera u Hristovo vaskrsenje ulije snagu da se prebrode iskušenja u ovim bremenitim vremenima.