TV serije “Schitt’s Creek” i “Succession” najveći su dobitnici ovogodišnje dodijele nagrada Emmy, koja je održana online zbog pandemije koronavirusa.

Za razliku od prethodnih, ove godine je izostao crveni tepih i sav glamur koji inače prati ovu manifestciju.

Kanadski “Schitt’s Creek” osvojio je devet nagrada, čime je oboren rekord u broju Emija za komediju. Serija je prikazivana od 2015. godine a ove godine je emitovana šesta i posljednja sezona.

Američka satirična komedija “”Succession” nagrađena je glavnom nagradom, za najbolju dramsku seriju, a Emija je dobio i glavni glumac Džeremi Strong (Jeremy Strong). Serija u produkciji HBO osvojila je i nagrade za najbolji scenario i režiju.

Još jedna serija HBO-a, “Watchmen”, osvojila je Emija za najbolju mini-seriju. Riječ je o ekranizaciji legendarne graficke novele Alana Mura koja se bavi rasizmom u Americi.

Emija su dobile i zvežde serije Redžina King (Regins King) i Jahja Abdul Matin II. Zendaya postala je najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu u drami za ulogu u “Euphoria”.

Domaćin ceremonije u praznom Stejpls centru u Los Anđelesu bio je komičar Džimi Kimel (Jimmy Kimmel), kome se pridružilo nekoliko gostujućih prezentera, dok je većina dobitnika govore održala od kuće.