Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH imenovao je na hitnoj sjednici članove zajedničkih komisija u državnom parlamentu.

Delegati su imenovali i članove Parlamentarne delgacije za međunarodne organizacije.

Kada su u pitanju zajedničke komisije imenovane su osobe u Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost BiH, Zajedničku komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Zajedničku komisije za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničku komisiju za evropske integracije, Zajedničku komisije za administrativne poslove i Zajedničku komisiju za ljudska prava.

Ova imena idu na potvrdu u Predstavnički dom Parlamenta BiH čija je sjednica najaveljena za sutra.

Odmah na početku sjednice dodijeljen je zamjenski mandat, umjesto Fahrudina Radončića koji je ranije imenovan za ministra sigurnosti mjesto delegata u Domu naroda dobio je Munib Jusufović.

Zajednički kolegij potvrdio imena članova komisija

Zajednički Kolegij oba doma Parlamenta BiH potvrdio je sva imena za zajedničke komisije u državnom parlamentu, kazao je Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Na pitanje u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Čović je kazao da je svaki stav koji predloži SNSD za njega prihvatljiv stav.

Sve što predlože kolege iz SNSD-a, jednako tako iz SDA, ako se uklapa u naše zakonske okvire i ako dobijemo za to potvrde, a dobilo smo za sve potvrde, o tome ne treba otvarati raspravu, što se mene tiče. To je osobni stav.

Delegat SNSD-a u Domu naroda PSBiH Dušanka Majkić kazala je danas kako ćemo imati novu krizu ako se sutra Predstavnički dom ne imenuje Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.