Donacijom od 10.000 KM, vlasti Grada Sarajeva pomogle su u obnovi kuhinje u Javnoj ustanovi Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Takođe, uručena je i donacija u hrani te je najavljen nastavak podrške štićenicima tokom zimske sezone.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je štićenike te ustanove, te prisustvovao posebnom novogodišnjem programu kada je i uručena donacija. On je istakao kako će Grad i ove godine omogućiti štićenicima da tokom zime uživaju u čarima olimpijskih planina.

“Vjerujem kako svi možemo i trebamo učiniti više kako bi ovim mladim ljudima olakšali boravak i obogatili njihov život. Ovaj put smo tu da pomognemo obnovu i unaprijeđenje kuhinje za korisnike, ali ćemo saradnju i pomoć svakako nastaviti”, rekao je Skaka.

Mevlida Bandić, vršilac dužnosti direktora ove Javne ustanove izrazila je posebnu zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku.

“Ovo je vrijedna donacija. Ali, ono što nas posebno raduje jeste što je gradočelnik došao danas i što je, na određeni način, uvijek tu. Imali smo i ranije projekte poput zimovanja, koji su štićenicima posebno ostali u sjećanju i radujemo se što će to biti nastavljeno. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi”, dodala je Bandić.