Udruženje lica sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ u Višegradu organizovalo je donatorsku izložbu suvenira povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa na kojoj su posjetioci mogli da doniraju novac i tako pomognu njihov rad.

Članovi Udruženja lica sa poteškoćama u razvoju “Moj prijatelj” pokazali su kreativnost i sposobnost da budu aktivni i korisni članovi zajednice. Na štandu su izložili radove kao što su rukotvorine od papira i vune, crteže na staklu i porculanu, vaskršnje suvenire, kao i ostale predmeti koji mogu služiti za ukras.

“Cilj današnje izložbe je da se prikažu stvari koje smo radili u prethodnom period na našim kreativnim radionicama. Cilj radionica je da se djeca druže, da se bolje upoznaju, socijalizuju, te tako pomognu jedni drugima. Novac se donira, to rade građani po nahođenju, proizvodi nemaju cijenu a svaka pomoć i podrška su dobrodošle”, kazala je predsjednica Udruženja “Moj prijatelj” Dragana Antić.

Mario Tadić iz ovog udruženja rekao je da se veliki broj građana odaziva na izložbe koje organizuju, a da sve proizvode stvaraju djeca sa svojim roditeljima.

“Proizvodi koje smo pripremili su radili djeca i roditelji. Proizvodi nemaju cijenu i svako može da pogleda šta mu se sviđa i da nešto kupi”, rekao je Tadić.

Udruženje „Moj prijatelj“ ima oko 20 članova.