Drugi dan 13. Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi 17 filmova i to 15 kratkih iz selekcije OFF Generacija i Wolf Competition te dva dugometražna filma iz programa Velikih 5.

U Pozorištu mladih danas je od 16.30 na rasporedu prvi slot takmičarskog programa Wolf Competition i to filmovi “Escape from”, “A Good Prison”, “Brod u boci”, “The Void Inside”, “Škola koja (ne) postoji” i “Island Living”.

U 19.00 sati počinje i prvi slot takmičarskih kratkih filmova iz selekcije OFF Generacija, a drugi dan Festivala donosi naslove iz pet zemalja, i to: “Organizmi”, “Fairyocious”, “Cross Your Heart”, “Teen Horses”, “Jonni Cowboy”.

Nakon projekcije filmova publika će imati priliku i da razgovara sa autorima filmova.

Večernji termini rezervisani su za projekcije dugometražnih filmova. Francuski film “Keeper” na rasporedu je u 20.30 sati na Open Air Gimnazijska, a od 22.30 na istoj lokaciji posjetioci mogu pogledati slovenski film “Posledice”.

Ulaznice su dostupne u sistemu kupikartu.ba, u BOX OFFICE centru festivala (Trg Djece Sarajeva) te pred samu projekciju filmova, saopćeno je iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo.