Kruzer “Karneval medžik” uplovio je jutros u dubrovačku luku Gruž, a iz njega bi trebalo da se iskrca 756 članova posade, među kojima je manji broj državljana Hrvatske.

Koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj Romano Perić rekao je da neće sva posada biti iskrcana u istom trenutku.

“To će biti obavljeno u segmentima i trajaće dva dana jer imamo najavu da će brod ostati danas i sutra u luci. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obaviće formalnosti u vezi sa pregledom dokumenata i mjeriti temperaturu pojedinim članovima posade”, istakao je Perić.

On je dodao da su uvjereni da na brodu nema zaraženih koronavirusom s obzirom na to da je dugo u karantinu, ali da će se bez obzira na to držati mjera i pažljivo obaviti iskrcavanje.

Prije uplovljavanja u luku u Dubrovniku, brod je bio na Gibraltaru, a 756 članova posade su iz deset država, među kojima je samo pet-šest Hrvata.

Virus korona je napravio mnoge probleme, a jedan od njih je pogodio pomorce koji su zadržani na brodovima i ne mogu se vratiti kući.