Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je uputio čestitku povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, u kojoj je podsjetio kako je to posebno vrijeme za muslimane, kada se kroz tjelesno odricanje i ibadet obnavlja duhovna snaga u srcima vjernika.

Džaferović je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori uputio čestitke povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, mjeseca posta muslimana.

”Ramazan je posebno vrijeme za muslimane, vrijeme kada kroz tjelesno odricanje i ibadet obnavljamo duhovnu snagu u našim srcima, jačamo međusobno povjerenje, kao i pokidane veze. Ramazan je i prilika da se sjetimo svih onih koji su u stanju potrebe, te da priteknemo u pomoć, svako u skladu sa svojim mogućnostima”, navedeno je u Džaferovićevoj čestitki koju je proslijedilo Predsjedništvo BiH.

Navodi se i kako, iako i ovaj mubarek mjesec vjernici dočekuju u otežanim uslovima, usljed pandemije, važno je čuvati ramazanske običaje i radost ovog mjeseca podijeliti s rodbinom, prijateljima i komšijama.

”Ramazan šerif mubarek olsun!”, poručio je Džaferović.