Ekipa BHRT-a provela je nekoliko dana u Novom Sadu na najvećem regionalnom muzičkom festivalu Exit.

Nakon godinu i po dana policijskog sata, lockdown-a, ograničenja, epidemioloških mjera, držanja distance, život se polako vraća u normalu – gotovo 200.000 ljudi četiri dana živjelo je predpandemijski život.

Izlazak do izlaska sunca, zagljaji, sloboda, sloga, prijateljstvo, ukartko celebrating life. Upravo je to ovogodišnji slogan Exit-a.

Još jednom ovaj festival bio je dom muzickog hodočasca za posjetioce iz preko 70 zemalja svijeta. I ove godine gosti su bili najveće zvijezde muzičke industrije na preko 30 razlicitih bina i zona, čime je opravdao titulu najboljeg evropskog festivala.

Ove godine svojim odabranim muzičkim numerama, unikatnim stajlinogm i vrhunskim scenskim nastupima zabavljali su nas popularni DJ Snake, David Guetta, kraljice techna Amelie Lens, Charlotte de Witte i miljenici publike regiona Hladno Pivo, Massimo, Darko Rundek i Ekipa, a sa nama su razgovarali Meduza, Van Gogh, Buč Kesidi, Marko Nastić, Fox, Surreal…

U prethodna četiri dana uživali smo u čak 30 različitih bina i zona. Vjerovali ili ne, Exit je pripremio po nešto za ljubitelje gotovo svakog muzičkog žanra, pa čak i onih najtežih za osvojiti – pankera.

Ovogodisnji Exit festival održao se u izuzetno specifičnim okolnostima koje podrazumijevaju ispunjavanje određenih uslova za ulazak na festival, a sve u cilju stvaranja najbezbjednijeg okruženja unutar festivalskog prostora. Da biste dosli do akreditacije koja je potrebna za ulazak na Exit morali ste proći određene protokole.

Svi posjetioci Exit festivala morali su biti vakcnisani ili covid negativni, stoga je Exit ujedno i stress i covid-free zona.

Nadamo se da smo vam prenijeli dašak atmosfere sa ovogodišnjeg Exit-a. Iz naše perspektive, čini da smo u prethodna četiri dana ipak proslavili život.