Božo Vrećo natupit će u Sarajevu na koncertu, 30. studenog ove godine, u Narodnom pozorištu, a kaže kako će na koncertu oslušavati bilo publike.

On kaže kako on uvijek na koncertima okuplja “prijatelje koji ga jako vole”, posebno mu je, ističe, drago nastupati u Beogradu i Sarajevu.

Gostujući u Jutru za sve BHT1 Vrećo je kazao kako bi volio gostima pružiti iznenađenje na koncertu te da neće previše govoriti o detaljima sarajevskog koncerta.

“Čini mi se da balkanska priča odiše emocijom i ljubavi”, istaknuo je Vrećo.

Umjetnik anđeoskog glasa – kako ga je prozvao popularni njujorški ‘Times’ kaže kako njegov koncer jedinstvenim učine pojedini plesni pokreti koji su uvije “osobna improvizacija”.

“Pjesma se uvijek rađa na sceni i to je ono što ljude privlači na moje koncerte, sve je nepredvidivo, netempirano… nema vremenskog ograničenja, tu je interakcija s publikom”, kaže Vrećo.

Govoreći o repertoaru najavljanog sarajevskog koncerta, Vrećo kaže kako će otpjevati puno svojih pjesama koje je stvorio s regionalnim autorima.

“Pored autorskih pjesama, sigurno će se naći i par sevdalinki… dobro ću poslušati bilo publike koje će biti unutra”, kazao je Vrećo dodavši da do sada nije bio u Narodnom pozorištu u Sarajevu te da su sve karte rasprodane.