Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice fudbalske ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, ove susrete propustit će i Toni Šunjić koji je u otišao u Kinu gdje mora provesti vrijeme u karantinu, ali i Ermin Bičakčić koji zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić, igrač Hoffenheima, povrijedio se u nedjelju u susretu drugog kola Bundeslige pa će zbog toga propustiti utakmice Bosne i Hercegovine protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na EURO, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u UEFA Ligi nacija.

Doktor reprezentacije, prof.dr. Reuf Karabeg, izjavio je kako su prvi pregledi pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena.

„Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice“, rekao je Karabeg.

On je takođe rekao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću.

Fudbalska reprezentacija BiH utakmicu polufinala baraža za EURO igrat će 8. oktobra na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu protiv Sjeverne Irske.

Tri dana kasnije u UEFA Ligi nacija u Zenici ugostit će Nizozemsku, a 14. oktobra u Wroclawu u istom takmičenju bit će gost Poljske. U prva dva kola grupe ”A” elitne Lige ”A” UEFA Lige nacija BiH je remizirala u Firenzi sa Italijom (1:1), te je poražena u Zenici od Poljske (1:2).