Andre Gomes, vezni fudbaler Evertona, spreman je da u nedjelju zaigra protiv Arsenala manje od četiri mjeseca nakon što je pretrpio stravičan lom svega noge.

Odlični 26-godišnji fudbaler vratio se na teren u nedjelju u trening utakmici igrača Evertona ​​iza zatvorenih vrata, čime je pojačao tempo svog brzog oporavka i povratak u punu kondiciju.

Gomes, koji se vratio treninzima krajem januara, izdržao je 60 minuta trening utakmice pa će prema riječima menadžera “karamela” Carla Ancelottija biti u konkurenciji za sastav protiv Arsenala 23. februara.

“Dobro je izgledao, vidjelo se da se osjeća komforno i sve je prošlo bez ikakvih problema. Po mom mišljenju može biti na raspolaganju za takmičarske utakmice. Naravno, moram razgovarati s njim o tome kako se osjeća nakon što je odigrao prvu utakmicu ​​nakon dužeg vremena. Moje lično mišljenje je da je spreman igrati. Kada igrača nema duže vremena, smatram da je bolje da počne utakmicu. Tada se može pravilnije pripremiti, nego kada uđe s klupe, ali moram s njim obaviti razgovor i zajedno ćemo vidjeti koje je najbolje rješenje”, kazao je Ancelotti za britanske medije.

Gomes je zadobio težak prelom noge 3. novembra prošle godine u utakmici protiv Tottenhama. Strahovalo se da će Portugalac, koji je podvrgnut operaciji desnog gležnja, propustiti ostatak sezone. Međutim, Gomes je postigao izuzetan napredak od operacije i 28. januara djelimično se vratio treninzima prvog tima.

Gomes je karijeru počeo u Benfici, a prije dolaska u Everton igrao je za Valenciju i Barcelonu. Za reprezentaciju Portugala, s kojom je osvojio naslov evropskog šampiona 2016. godine, odigrao je 29 utakmica.