U velikom finalu Premijer futsal lige BiH tuzlanski FC Salines Tuzla City se sastaje sa FC Mostar SG Staklorad, a susret je na rasporedu 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru.

Na današnjoj konferenciji za medije tuzlanski klub poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.

Trener FC Salines Tuzla City, Predrag Rajić tvrdi da je cilj bio ući u finale play off-a, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

“Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni “, poručio je Rajić.

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije bezazlen, stoga slijedi pravi sportski okršaj na terenu.

“Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti”, smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa. 

S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

“U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti”, ističe Avdić.