Muriz Memić i Ifet Feraget podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv glavne disciplinske tužiteljice BiH Alene Kurspahić-Nadarević. Pored ove prijave, Ifet Feraget kao opunomoćenik porodice Nesada Džaferovića uputio je pismo Tužilaštvu BiH u kojem je zatražio uključivanje ovog tužilaštva u slučaj, kako je naveo, zataškavanja ubistva Nesadovog oca Salke. Alena Kurspahić-Nadarević nije htjela komentarisati ovu prijavu.

Muriz Memić i Ifet Feraget jutros su Tužilaštvu BiH podnijeli dopunu krivične prijave protiv glavne disciplinske tužiteljice BiH Alene Kurspahić-Nadarević.

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala disciplinske postupke protiv bivše tužiteljice Dalide Burzić i da je ona svaki put oslobođena. Odvjetnik Feraget je utvrdio da su protiv Burzić podnesene neadekvatne optužbe , odnosno takve, da ona može biti oslobođena, iako dokazi govore drugačije.

“Kada je advokat analizirao sve dokumente, vidio je da su podnijeli takve prijave protiv Dalide Burzić da je logično bilo da će biti odbačene, znači naša i prijava 11 tužilaca Kantona Sarajevo. Samim tim , Alena Kurspahić se našla u krivičnoj prijavi”, rekao je Muriz Memić.

Druga prijava odnosi se na zataškavanje ubistva Nesadovog oca Salke Džaferovića, koji je poginuo prije osam godina na Stupu u koji slučaj je bila uključena Kurspahić -Nadarević

Adovak Ifet Feraget kaže kako je teško naći predmete koji imaju tako puno jasnih dokaza da tužioci, policijski službenici i sudski vještaci zataškavaju očigledna ubistva:

“Ono što boli ljude koji ne žele da se utvrdi njihova odgovornost jeste što je ovdje uključen ogroman broj ljudi. To da su disciplinski postupci nekredibilni i nefunkcionalni, to je međunarodna zajednica dijagnosticirala u Pribeovom izvještaju “, kaže Feraget.

Podsjetimo, Salko Džaferović je stradao tako što ga je na trotoaru na Stupu udario džip Cherokee, koji se kretao brzinom većom od 20 kilometara na sat od dozvoljene, a kojim je upravljao Zaim Kurspahić, otac glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić-Nadarević.