Vrhovni sud Federacije razmatrao je žalbu Kantonalnog tužilaštva na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju “Memić”. Dužina opstrukcije istrage u predmetu “Memić” govori o sigurnosti pravosudne mafije da ih nećemo uspjeti razotkriti. Razumna odluka bi bila odbiti žalbu Kantonalnog tužilaštva kao neosnovanu, a najnerazumnija ukinuti presudu i odrediti suđenje pred Vrhovnim sudom, rekao je u razgovoru za BHT Uživo Ifet Feraget, advokat Muriza Memića.

Nijedna okolnost ovog slučaja ne asocira na saobraćajnu nesreću.

“Zakon se primjenjuje u skladu sa okolnostima slučaja. Sve što je urađeno u ovom slučaju je lažno. Priznanje bez dokaza ne znači ništa. Ne postoji nijedan dokaz da je Ljubo Seferović vozio kombi koji je uzrokovao saobraćajnu nesreću. Snimak kombija koji je krucijalni dokaz je nestao kao i majca sa tragovima krvi Alise Mutap.Prostorija u kojoj se nalaze dokazi je obijena.Dakle, sve je podmetnuto i lažno”, kazao je Ifet.

Prema njegovim riječima, advokat Vlado Mišković je svoj govor pred Vrhovnim sudom bazirao na izmišljenim stvarima, a dokazi govore sasvim drugačije. Apostrofirao je da Kantonalni sud nije cijenio priznanje Ljube Sefereovića.

Nalazi vještaka su u sedam navrata isključili mogućnost saobraćajnu nesreću slučaju “Memić”.

Advokat Feraget je pokrenuo krivični postupak protiv bivše glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

“Rekla je meni i ocu on nije imao namjeru da ga ubije, a ko je to on? Ne dirajte Alisu ona je tek izašla iz nesretne veze, išla je čak i hodžama”, dodao je advokat.

Slučaj “Memić” i “Dragičević” očituju nemogućnost pravosuđa da riješi ubistva.

“Pravosuđe je alfa i omega svega. Ova istraga o istrazi koju sam najavio vodi nas i do tužilaca koji zataškavaju slučaj i do ubica”, istaknuo je advokat Feraget.

Advokat Ifet Feraget sastao se sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić.

“Ja i gospođa Tadić se ne slažemo oko slučaja Dragičević.Sadašnja glavna tužiteljica bi trebala znati da pokretanje optužnice pred Vrhovnim sudom nije kraj službene istrage u slučaju “Memić” i “Dragićević”. Gospodo draga dokazi govore svojim vlastitim jezikom. Lažni su nalazi i svjedoci. Došlo je vrijeme da odgovarate za svoje propuste, zaključio je Feraget.