Novi fudbaler Mančester sitija Feran Tores rekao je danas da je otišao iz Valensije jer mu nisu bili ispunjeni zahtjevi koje je postavio klubu.

“Želio sam da ostanem i postavio sam uslove. Ti uslovi nisu bili iznad klupskih sredstava. Tužan sam zbog odlaska i veoma zahvalan klubu u koji sam došao sa samo sedam godina”, rekao je Tores za Marku.

Tores, 20-godišnji krilni fudbaler, tražio je kapitensku traku, povećanje plate, kao i to da vlasnik kluba Peter Lim lično učestvuje u pregovorima oko novog ugovora.

“Bio bih zadovoljan sa ispunjena dva od tri uslova, ali nijedan nije ispunjen. Znam da Valensija nije u istoj poziciji kao veliki evropski klubovi, ali sam želio da vodim taj projekat i da budem tretiran na taj način”, kazao je Tores, koji je dodao da nije bio u dobrim odnosima sa kapitenom ekipe Danijem Parehom.

Mladi reprezentativac Španije je u utorak prešao iz Valensije u Mančester siti za 23 miliona evra.

“Rekli su mi da ne računaju na mene. Bukvalno su rekli da sam peti krilni igrač ekipe, da dolaze pojačanja i da su drugi ispred mene. To je veoma težak udarac za mene, ali najgore je bilo to što su me stavili na transfer listu i ponudili klubovima iz Španije”, naveo je Feran Tores.

On je naveo da mu je bilo lakše poslije razgovora sa trenerom Sitija Pepom Gvardiolom.