Tradicionalni festival božićnih pjesama „Kao nekad pred Božić“ biće održan 9. decembra u Domu mladih u Sarajevu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznaje značaj ovog događaja koji ima status centralne i jedistvene predbožićne manifestacije u BiH i regiji, te će i ove godine biti pokrovitelj i pružiti podršku udruženju Fakultas za prosperitet mladih, organizatoru festivala, dogovoreno je na sastanku predstavnika Turističke zajednice  Kantona Sarajevo i ogranizatora festivala.

“Turistička zajednica Kantona Sarajevo će uz otežavajuće okolnosti poslovanja i izuzetno lošiju turističku statističku sliku dolazaka i noćenja turista, podržati festival, koji više od dvije decenije pojačava praznično raspoloženje u Sarajevu, kao mjestu susreta brojnih poznatih muzičkih imena iz BiH i regiona ali i  turista”, naglasio je prof.dr. Mufik Muslić, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Utemeljitelj festivala, dr. sc. Marijo Pejić naglasio je važnost neprekidne tradicije festivala, koji će i ove godine, na pomalo drugačiji način, doprinijeti promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH.

“Festvial „Kao nekad pred Božić“ biće održan 9. decembra 2020. godine u Domu mladih. U slučaju ograničenosti broja posjettitelja u zatvorenom prostoru festival će biti održan na on-line platformi i u TV formatu, uz prisustvo dopuštenog broja posjetitelja ili bez publike”, saopštio je organizator. 


Zbog pandemije COVID-19  festival će biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.