Ministar obrane BiH Sifet Podžić primio je danas u službenu posjetu veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda, kao i novoimenovanog britanskog vojnog atašea pukovnika Andrewa Taita.

Nakon sastanka u Ministarstvu obrane BiH, gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva su u sjedištu Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, razgovarali i s načelnikom ZS OS BiH general pukovnikom Senadom Mašovićem. Razgovarano je o bilateralnoj vojnoj suradnji, mogućnostima dalje suradnje i budućim zajedničkim akivnostima u uvjetima pandemije koronavirusa.

I ministar Podžić i general Mašović su zahvalili veleposlaniku Fieldu na veoma značajnom angažmanu ove zemlje na različitim projektima pomoći, koji su znatno doprinijeli boljoj obučenosti, profesionalizmu i cjelokupnom razvoju MO i OS BiH.

Posebno su se zahvalili na podršci procesu školovanja i edukacije pripadnika OS BiH, projektu otvaranja vojnih ambulanti te različitim vidovima pomoći Generalnom inspektoratu MO BiH.

Veleposlanik Field je izrazio snažnu podršku svoje Vlade i Veleposlanstva Oružanim snagama BiH i samoj Bosni i Hercegovini, te daljnim aktivnostima na njenom putu ka članstvu u EU i NATO-u. Također, naglasio je izuzetan značaj razvoja i jačanja OS BiH, izražavajući zadovoljstvo nastavkom uspješne suradnje i u budućnosti.

Domaćini su posebno izrazili dobrodošlicu novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Andrewu Taitu, uz želje za njegov uspješan profesionalni angažman u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.