Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka upriličilo je za vikend u Sarajevu premijerno prikazivanje filma nazvanog “Sa druge strane medalje”, režiserke Aide Kauković.

Dvije noći zaredom (28. i 29. novembra) u kino sali Opštine Novi Grad priliku da pogleda film imalo je 60 ljudi, jer se poštovao dozvoljeni broj osoba koje mogu boraviti u zatvorenom prostoru po epidemiološkim mjerama.

“Čuli smo 60 uzdaha, isto toliko suza i poslije projekcije mogli su se osjetiti razumijevanje i empatija u zraku. Pogođena, osviještena i obogaćena publika dala je najvišu ocjenu za film. Raduju nas dobar fidbek na ovako bitne projekte, jer je upravo to cilj. Da pričamo o najtežim temama, jer tugujući roditelji imaju potrebu da pričaju, a to je još tabu tema. Imaju potrebu da se njihova djeca spominju i da ne budu zaboravljena”, istakli su iz Udruženja.

Naglasili su da je namjera probuditi svijest bh. društva o potrebama i željama tugujućih roditelja kao i odati počast djeci koja su preminula od posljedica raka, a film “Sa druge strane medalje” je nastao na inicijativu majke Tanje Kisić i režiserke Aide Kauković uz podršku Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.