Zvanično je otvoren FIS Kup Jahorina 2021. Međunarodno takmičenje u alpskoj diciplini slalom koje se danasa i sutra održava na stazi Veleslalom – Prača. Organizator međunarodnog FIS KUP-a Jahorina 2021 je Skijaški savez BIH a tehnički organizator Klub SPD Jahorina u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Start prve trke zakazan je za subotu, 23.1. sa početkom u 9:00 časova, drugi start je zakazan za 11:30 časova dok će dodjela nagrada biti u 12:30 časova. Za drugi dan nedjelju, 24.1. takođa važi isti raspored – prvi start u 9:00 časova, drugi u 11:30 časova a dodjela nagrada u 12:30 časova.

Direktor smučarskog kluba Jahorina, Vlado Milojević se zahvalio na podršci i poželio takmičarima dobre rezultate.

“Veliko hvala Vladi RS, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Gradu Istočno Sarajevo, Opštini Pale, Opštini Istočno Novo Sarajevo, Opštini Trnovo, članovima izvršnog odbora kluba, i Olimpijskom centru Jahorina uz čiju pomoć organizujemo ovaj FIS KUP.“

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao kako je do sada je prijavljeno preko 70 takmičara iz čitavog svijeta.

Moram da kažem da smo se maksimalno potrudili za pripremu borilišta i dobijamo pozitivne komentare od takmičara. Za ljubitelje sporta i skijanja na Jahorini želim da najavim da ćemo u narednom periodu raditi na razvoju gornjeg dijela planine, Rajsku dolinu gdje će se u budućnosti odvijati mnogo ozbiljnija takmičenja.

On se zahvalio Goranu Đokoviću, koji je kao i cijela porodica Đoković uvijek tu da ih podrži.

Ne mogu riječima iskazati svoju neizmjernu zahvalnost jer je došao da isprati ovo takmičenje koje je za nas izuzetno važno jer određuje mogućnost dovođenja Evropa kupa na Jahorinu.

Sa više od 145 cm utabanog snijega organizator se nada najboljim uslovima za skijaše, ali i takmičare.

Nadam se uspješnom takmičenju iako vremenski uslovi nisu na našoj strani želimo takmičarima puno sreće a mi kao domaćini ćemo se potruditi da ostavimo što bolji utisak, rekao je Ljevnaić.

Za takmičare iz 20 zemalja utrke na Jahorini su ujedno i testne za Evropa kup. Na Jahorini su trenutno takmičari iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su naravno takmičari– Marko Šljivić i Emir Lokmić koji voze za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza te je spremna za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH!