Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) odobrila je promjenu kalendara za sezonu 2020/21. i odlučeno je da će se utakmice moći igrati od 1. lipnja. 

 Termin 1. lipnja odnosi se na nastavak i završetak sezone ili početak nove, uz maksimalno poštivanje zdravstvenih, sigurnosnih i zaštitnih mjera koje su proglašene zbog pandemije koronavirusa, prenosi Hina.

 FIVB je objavio da će pozorno pratiti razvoj situacije i natjecanja od slučaja do slučaja, a organizatori moraju imati njeno dopuštenje prije nego se utakmice počnu igrati. 

 Nacionalna prvenstva će početi prije nego je uobičajeno, a trebala bi završiti najkasnije do 18. travnja sljedeće godine. Finala kontinentalnih klupskih natjecanja će se morati igrati najkasnije do 2. svibnja.

 Kalendar FIVB je promijenjen nakon prebacivanja Olimpijskih igara na sljedeću godinu, ali i otkazivanja Lige nacija. Liga nacija 2021. godine će početi u svibnju, a trebala bi završiti krajem lipnja, mjesec dana prije početka odgođenih Olimpijskih igara. Raspored je napravljen tako da omogućava igračima više vremena za pripreme za Olimpijske igre u Tokiju. 

 Europsko prvenstvo igrat će se od 19. kolovoza do 19. rujna.