Engleski fudbaleri Fil Foden i Mejson Grinvud danas su se javno izvinili zbog nepoštovanja mjera karantina na Islandu gdje je njihova reprezentacija igrala u Ligi nacija, nakon čega su udaljeni iz reprezentacije.

Njih dvojica su u hotel u kome je bila smještena Engleska doveli djevojke, nakon čega ih je selektor Garet Sautgejt izbacio iz tima.

“Želim da se izvinim selektoru Garetu Sautgejtu, saigračima iz reprezentacije, stručnom štabu, navijačima, mom klubu i porodici. Sada ću propustiti priliku da putujem u Dansku i krivo mi je zbog toga. Naučiću važnu lekciju iz ove greške. Želim Garetu i ekipi svu sreću”, naveo je igrač Mančester Sitija Fil Foden, prenio je BBC.

Nakon Fodena izvinio se i igrač Mančester Junajteda Mejson Grinvud.

“Mogu samo da se izvinim zbog sramote koju sam izazvao. Naročito želim da se izvinim Garetu Sautgejtu, kojeg sam iznevjerio u trenutku kada je pokazao da vjeruje u mene. Igranje za Englesku je momenat na koji sam najponosniji u životu i mogu samo sebe da krivim za ovu veliku grešku. Obećavam mojoj porodici, navijačima, Mančester Junajtedu i Engleskoj da će lekcija biti naučena”, rekao je Grinvud.

Portparol policije u Rejkjaviku izjavio je za BBC da su Foden i Grinvud kažnjeni sa po 1.360 funti zbog nepoštovanja mjera karantina.

Obojica su debitovali za reprezentaciju Engleske u subotu u Ligi nacija u utakmici protiv Islanda, koju je njihova ekipa dobila sa 1:0.