Vodstvo najelitnijeg trkačkog takmičenja Formule 1 predstavilo je okvirni kalendar za sezonu 2021. Na njemu su rekordne 23 utrke svjetskog prvenstva za Veliku nagrade. 

Sezona će početi 21. marta u Australiji, a završiti se 5. decembra u Abu Dabiju. Prvi put u istoriji F1  će gostovati u Saudijskoj Arabiji, a utrka će se održati u Džedi 28. novembra.

Još nije poznato što će se dogoditi s debijem F1 u Vijetnamu. Datum utrke, 25. april, upisan je u kalendar bez domaćina, ali utrka još nije potvrđena.

Prema BBC-u, utrka u Hanoju neće biti održana nakon augustovskog hapšenja gradonačelnika i velikog pobornika utrke Nguyen Duc Chung-a zbog korupcije. Velika nagrada Vijetnama trebala je debitirati u F1 ove godine, ali je takmičenje u početku odgođeno zbog koronavirusa, a zatim konačno otkazano.

Predsjednik i izvršni direktor Formule 1 Chase Carey rekao je da su  u F1 sretni jer nakon duge koordinacije s promotorima, timovima i Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) mogu predstaviti predviđeni kalendar za 2021. godinu s rekordne 23 utrke. On je naglasio da sezonu 2021. planiraju s navijačima, “jer su ove godine dokazali  da mogu sigurno putovati i organizirati utrke uz kontrolu virusa”.