Uprkos tome što epidemija u Evropi još ne jenjava, pojedini fudbalski timovi počeli su sa treninzima. Primjer Šalkea koji je sa pripremom počeo u petak, slijediće i minhenski Bajern.

Bundesliga je prekinuta 13. marta i ta obustava je trajala do 2. aprila. Nakon sastanka klubova, suspenzija nacionalnog šampionata Njemačke je produžena barem do 30. aprila, zbog loše situacije.

Međutim, loše stanje i to što se pandemija nije završila nije omelo Bavarce, koji će danas početi da treniraju i to po specijalnom principu.

Igrači, njih 21, biće podijeljeni u četiri grupe po četiri i jednu od pet fudbalera. Svi će imati svoje intervale za treninge i okupljaće se u podzemnom parkingu stadiona, a biće raspoređeni u nekoliko svlačionica. Takođe će dobiti detaljna uputstva o načinu treninga i susreta sa saigračima.

Povratak na teren, zbog povreda će propustiti Ivan Perišić, Robert Levandovski i Niklas Zule.

Slično modelu koji se primjenjuje u Hong Kongu – neće biti tuširanja u svlačionicama poslije treninga, a hranu koju dobiju igrači će moći da ponesuu kući jer neće biti zadržavanja u prostorijama kluba.