Fudbalski savez Turske (TFF) saopćio je da su prekinuli saradnju sa dosadašnjim selektorom “A“ reprezentacije 69-godišnjim Senolom Gunesom.

“Nakon sastanaka s selektorom reprezentacije Senolom Gunesom, sporazumno je odlučeno da prekinemo saradnju. Ovim putem želimo se zahvaliti našem cijenjenom stručnjaku koji je našoj zemlji donio velike uspjehe, za sav njegov rad i doprinos turskom fudbalu, te mu u budućnosti želimo dobro zdravlje i uspjeh”, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Turske.

Iskusni trener je bio na meti kritika zbog loših rezultata na Evropskom prvenstvu 2020. i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Selektor Turske bio je u dva navrata, a nacionalni tim je predvodio u 82 utakmice, u kojima je ostvario 38 pobjeda, 23 remija i 21 poraz.

Gunes je u prvom mandatu, koji je trajao od 2000. do 2004. godine, odveo Tursku do najvećeg uspjeha u istoriji, trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Vodio je mnoge turske klubove, a izdvajaju se Trabzonspor i Besiktas.