Granična policija Bosne i Hercegovine je spremna da i u narednom periodu sarađuje sa vlastima Unsko-sanskog kantona, još više nego do sada, s ciljem sprječavanja nezakonitih prelazaka državne granice jer to u konačnici znači i manji broj migranata na području Grada Bihaća i USK, izjavio je direktor GP BiH Zoran Galić.

Galić je u Bihaću razgovarao sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem o upravljanju migrantskom krizom.

On je upoznao kantonalne i gradske vlasti s dosadašnjim mjerama i aktivnostima koje Granična policija BiH preduzima u kontekstu migrantske krize, kao i o planiranim aktivnostima.

Istakao je da je ključna saradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Gradu Bihaću, s obzirom na veliki broj migranata u ovom gradu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

“Apsolutno razumijem građane Bihaća, kao i premijera i gradonačelnika, kakav teret nose jer i Granična policija BiH se s istim problemom suočava na druge načine. Samostalno i bez pomoći nitko ne može riješiti ovakvu situaciju, zato zajedničkim snagama moramo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice”, naglasio je Galić.