U Višegradu je počeo sastanak ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić, ministra za trgovinu i turizam Suzane Gašić i načelnika ove opštine Mladena Đurevića na kojem će biti riječi o projektima na ovom području.

Očekuje se da će teme razgovora biti i ulaganja u energetsku efikanost Sportske dvorane i Doma zdravlja, te podrška u realizaciji projekta Komunalnog preduzeća “Komunalac”.

Sastanku prisustvuje i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srđan Todorović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović, direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Nedeljko Perišić i odbornik u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić.

Golić i Đurević posjetiće Sportsku dvoranu, gdje će se raditi energetska sanacija objekta u okviru projekta “Energetska efikanost u Republici Srpskoj”, koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

Gašić će posjetiti kompleks Andrićgrad, nakon čega će održati sastanak sa Branislavom Andrićem iz Turističke organizacije i direktorom Rehabilitacionog centra “Vilina vlas” Dušanom Bukvić.

Golić, Gašić, Đurević i Todorović će zajedno u 14.00 časova posjetiti opštinu Novo Goražde, gdje će ih primiti načelnik Mila Petković.