Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev pozitivan je na virus korona. Zbog ovog slučaja je ekipa filma “Bilo jednom u Srbiji”, u kojem glumi Bekjarev, obustavila juče snimanje tog ostvarenja u Leskovcu i okolini, rekao je koordinator produkcije filma Žarko Bojanić.

On je dodao da će se narednih dana pratiti zdravstveno stanje članova filmske ekipe, posebno onih koji su imali direktan kontakt sa oboljelim glumcem.

Poslije toga, a saglasno epidemiološkoj situaciji i vremenskim uslovima, donijećemo odluku o eventualnom nastavku snimanja, rekao je Bojnić za Tanjug i poželio Bekjarevu brz oporavak.

Početkom septembra u Leskovcu je počelo snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji” producentske kuće “Le film” iz Leskovca, u režiji Petra Ristovskog. Glavne uloge tumače Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski, Miki Manojlović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović i drugi poznati glumci.

Na prostorima bivše fabrike tekstila “Zele Veljković” izgrađena je scenografija, koja oživljava Leskovac između dva rata kada je ovaj grad doživio preporod i od zaostale kasabe postao evropski gradić koji je zaslužio da ga u evropskim poslovnim krugovima nazovu “srpski Mančester”.