Službenici Jedinice granične policije Bijeljina na graničnom prijelazu Rača nisu dozvolili ulazak državljaninu Njemačke i Kine zbog potvrde PCR testa na COVID-19 za koju se sumnja da je falsificirana.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a osmnjičenom je uručeno rješenje o odbijanju ulaska u BiH.

Službenici ove jedinice su otkrili i falsifikovanu vozačku dozvolu BiH, koja je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Službenici JGP Bijeljina su dan ranije otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije. Predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 

Službenici Jedinice granične policije Doljani lišili slobode Š.H. (1990.), državljanina BiH jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “falsificiranje isprave“ i bće predat službenicima MUP-a KS.

Dan ranije, 20. oktobra 2020., službenici JGP Zvornik lišili su slobode M.M. (1985.), državljanina Republike Srbije jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“.