Služba civilne zaštite sarajevske Opštine Stari Grad danas je izvršila podjelu zaštitnih maski građanima na ulicama Starog Grada, a s ciljem zaštite i ukazivanja na važnost poštovanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Maske su podijeljene po nalogu opštinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Kako se navodi u saopštenju iz opštine Stari Grad, svjestan ozbiljnosti situacije sa širenjem virusa i povećanim brojem zaraženih, Hadžibajrić je naložio ovoj službi kontinuirano praćenje stanja na terenu i djelovanje prema potrebi i realnim mogućnostima.

Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, izjavila je da je na terenu danas bio veći broj uposlenika Službe civilne zaštite, a uz podjelu maski, upozoravali su građane i na ostale mjere koje se moraju poštovati s ciljem zaštite.

“Cilj današnje akcije je zaštita naših građana i upozorenje da se čuvaju i poštuju mjere. U situaciji u kojoj smo se našli svi građani obavezni su brinuti se o sebi, ali i o drugima. Opština Stari Grad, predvođena načelnikom Hadžibajrićem, kontinuirano provodi mjere još od prošle godine i izbijanja pandemije koronavirusa”, rekla je Dizdarević.

Uposlenici Službe za civilnu zaštitu Opštine Stari Grad koji su danas bili na terenu rekli su da se građani u najvećem broju slučajeva pridržavaju mjera i nose maske, ali im je ipak još jednom skrenuta pažnja da se ne izlažu riziku od zaraze i poštuju sve mjere.