Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas će boraviti u zvaničnoj posjeti Banjaluci, na poziv gradonačelnika tog grada Draška Stanivukovića.

“Mladi ljudi su došli na kormilo dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, Banje Luke i Sarajeva, i vrijeme je da se konačno i sretnemo. Iz tog razloga sam gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić pozvao u posjetu Banjoj Luci”, izjavio je polovinom maja za portal Radiosarajevo.ba Stanivuković, objašnjavajući zbog čega je gradonačelnici Sarajeva uputio poziv, nakon njenog izbora na tu poziciju.

“Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem. Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”, napisala je Karić tada u odgovoru na poziv Stanivukovića.