Hrvatski Uskok je podigao optužnicu protiv graničnog policajca u Imotskom koji je skrivao bjegunca s dviju potjernica i službenim ga automobilom vozio do ilegalnih graničnih prijelaza.

Graničnog policajca Uskok tereti da je od 4. do 24.novembra prošle godine, iako je bio dužan prijaviti svaku osobu koja prijeđe ili pokuša prijeći granicu izvan graničnog prijelaza, odnosno osobu koja izbjegne graničnu kontrolu, omogućio jednom osuđeniku da nezakonito boravi u Hrvatskoj te nezakonito ulazi i izlazi s njenog teritorija.

Znajući da su za tim osuđenikom raspisane međunarodne potjernice na temelju presuda nadležnih sudova u Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a kojima je osuđen na zatvorske kazne, s namjerom da osuđenik ne bude uhićen i izručen navedenim državama, u dva navrata policajac nije prijavio njegov boravak u Hrvatskoj niti je sačinio izvješća o prekršaju iz Zakona o nadzoru državne granice, kažu u Uskoku.

Navode i da je policajac dva puta službenim vozilom osuđenika prevezao do granice s BiH kako bi izbjegavajući graničnu kontrolu napustio Hrvatsku izvan graničnog prijelaza.

Na taj je način višestrukom osuđeniku omogućio da slobodno boravi i kreće se na hrvatskom teritoriju te da izbjegne uhićenje i izručenje Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, izvijestilo je hrvatsko tužilaštvo, prenosi Hina.