Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara BiH Ankica Gudeljević i državni sekretar Vlade Mađarske za vjerska i etnička pitanja Mikloš Šoltes dogovorili su danas u Mostaru saradnju u oblasti kulture, a bilo je riječi i o jačanju bilateralne saradnje.

Dogovorena saradnja ogledaće se kroz manifestacije koje će Mađarska organizovati u BiH, a biće predstavljene kulturne aktivnosti Hrvata u Mađarskoj.

Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara BiH je u proteklih nekoliko mjeseci potpisalo dva sporazuma o saradnji sa Mađarskom, a najavljeno je i unapređenje saradnje u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i mladih.

BiH i Mađarska realizuju mnogo zajedničkih projekata, a nakon što je Gudeljevićeva upoznala Šoltesa o nadležnostima i aktivnostima ministarstva na čijem je čelu otvorile su se mogućnosti i za druge oblike saradnje.

Jedna od tema odnosila se i na evropske integracije BiH, a kada je riječ o pandemiji virusa korona Gudeljevićeva je zahvalila za svu podršku koju je prijateljska Mađarska uputila građanima BiH, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Gudeljevićeva je zahvalila za posjetu i podršku Mađarske BiH.